Още не сме водили разговори. Ако ни поканят, ще участваме в

...
Още не сме водили разговори. Ако ни поканят, ще участваме в
Коментари Харесай

Нинова пак готова да говори с Петков, ако ги покани за нов кабинет

Още не сме водили диалози. Ако ни поканят, ще участваме в диалозите. Това съобщи в ефира на БНТ Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в кабинета на Кикил Петков, в отговор на въпрос дали Българска социалистическа партия към този момент са водили диалози с Петков за присъединяване в възможен нов кабинет в рамките на актуалното Народното събрание.

" Самото ни персонално включване, в случай че се стигне до там, би трябвало да се реши от нашия Национален съвет (НС). Тоест ще свикам груповия ни орган - Национален съвет ", изясни тя.

По думите на Нинова е значимо на такова съвещание на Народно събрание на партията първо да се разиска план за съдружно съглашение, а по-късно към този момент персонално да бъдат гласувани персонално министрите на Българска социалистическа партия за новия кабинет.

Относно вота на съмнение, който смъкна държавното управление, от което и Българска социалистическа партия съумя да взе участие, тя разяснява: " Математически мина. Смислово, мисля, че, множеството български жители се надявам, че се убедиха, че претекстовете за икономическа и финансова политика бяха безусловно несъстоятелни. "

В тази връзка тя посочи, че България е финансово постоянна, запасът на страната ни е над 9 милиарда при най-малко по закон 4.5 милиарда, дългът понижава от 33 на 30 млрд лева и имаме стопански напредък за първото тримесечие на годината от 4% макар всички рецесии. Корнелия Нинова добави, че макроикономическите и финансовите индикатори на страната ни са положителни и е несъстоятелно в подобен миг да се желае избор на недоверие точно поради тези политики.

Истинските аргументи евентуално бяха други, допусна тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР